Започна се: Ясен е първият играч, който ще пропусне Уимбълдън заради липсата на точки

от в 14:47 на 23.05.2022
Мирела Николова

Една от най-дискутираните теми в световния тенис през последните дни несъмнено е решението на АТР да не присъжда никакви точки на играчите, които ще се включат в тазгодишното издание на Уимбълдън. Това идва като ответна реакция към забраната, издадена от All England Club, за участие на руски и беларуски състезатели в турнира през този сезон заради военните действия в Украйна.

Очакваше се, че подобно решение ще предизвика мнозина тенисисти да се замислят относно това дали да пътуват за Лондон, имайки предвид, че най-старата тенис надпреварата се превърна в състезание с демонстративен статут. Първият, който заяви, че не възнамерява да вземе участие в тазгодишното Открито първенство на Великобритания при тези обстоятелства, е настоящият световен №117 Кристофър О'Конъл.

"Амбицията ми е да вляза в топ 100", коментира австралиецът след вчерашната си загуба в първия кръг на Ролан Гарос. "Ако реша да участвам на Уимбълдън, то първо ще трябва да премина през квалификациите, което означава, че ще загубя поне седмица там. В случай че успея да се класирам за основната схема, губя още една седмица. Затова помолих треньорите ми да намерят други възможности за мен в този период. Вероятно няма да играя", добави още 117-ият в света.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Започна се: Ясен е първият играч, който ще пропусне Уимбълдън заради липсата на точки Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | кристофър о'конъл | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook