Запомнете това име: Корнеева спечели 3-часовото руско дерби и е шампионка на АО при девойките

от в 07:10 на 28.01.2023
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия се намира на своята финална права и тепърва предстои да бъдат определени големите шампиони при мъжете и при жените. Преди това обаче трябваше да се изиграят и заключителните срещи от надпреварите при юношите и девойките, където през настоящия сезон България бе представена от цели три момичета и две момчета.

Тенисистката, която спря нашата Росица Денчева в осминафиналната фаза - Мира Андреева, достигна до решителния двубой за титлата в турнира, където обаче отстъпи на Алина Корнеева в изцяло руски сблъсък. Двете момичета сътвориха оспорвана битка, продължила 3 часа и 19 минути, но в крайна сметка по-силна в ключовите моменти се оказа Корнеева, осъществила обрат с 6:7(2) 6:4 7:5 и завоювала трофея при едва дебютното си участие в надпревара от Големия шлем. 

От самото начало на мача ставахме свидетели на продължителни размени на удари от дъното на корта, в които нито едната от двете състезателки не успяваше да вземе значително преимущество. След като в началото на сета двете си размениха по два пробива, то оттам насетне резултатът се развиваше гейм за гейм, поради което се стигна до тайбрек. В него обаче непредизвиканите грешки на Корнеева натежаха и успехът отиде в сметката на нейната по-високоранкирана сънародничка.

Във втората част интензитетът в началния удар на Корнева спадна драстично, поради която тя неколкократно бе изправена пред брейкболи. Въпреки това 15-годишната рускиня показа характер и в деветия гейм на свой ред успя да реализира пробив, гейм след който изравни общия резултат.

Устремът на Алина продължи и в третия сет, където непредизвиканите пропуски от ракетата на нейната съперничка продължиха да валят и доведоха до изоставане за Андреева с 1:4. Предвкусвайки крайната победа обаче, Корнеева не издържа на напрежението и допусна изравняване за 4:4. Това обаче далеч не бе краят на серията пробиви, ала след тови три поредни брейка Алина съумя да удържи подаването си, с което записа името си сред шампионките в надпреварата за девойки в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Запомнете това име: Корнеева спечели 3-часовото руско дерби и е шампионка на АО при девойките Мирела Николова
Теми:  
алина корнеева | Аустрелиън Оупън 2023 | девойки | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook