Защо Алкарас няма да може да доминира, както Джокович? Отговорите от Лора Робсън

от в 17:56 на 26.08.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас постигна наглед сериозна сензация на тазгодишния Уимбълдън, триумфирайки във финала над 7-кратния шампион Новак Джокович и с оглед на наближаващите отказвания от страна на сърбина и Рафаел Надал, то настоящият номер едно даде сериозна заявка, че ще властва еднолично в света на мъжкия тенис.

Изглежда обаче Лора Робсън далеч не е на подобно мнение и посочи защо 20-годишният тенисист според нея няма да може да се доближи до успехите на най-големите легенди в спорта:

"Трудно ми е да си представя, че някой в бъдеще би могъл да доминира по същия начин, както Новак. Това важи в особена степен за Алкарас, защото той изглежда предразположен към контузии и практикува тенис, който е прекалено физически изискващ към тялото. При него по-скоро нещата ще опират до това да разпредели правилно силите си, за да се чувства максимално добре за надпреварите от Големия шлем.

Същевременно изключително харесвам поведението от страна на Карлос на корта, защото никога не се предава и е способен да печели мачове, в които далеч не играе най-добрия си тенис. Точно това е качеството, което отличава добрите от най-великите играчи и е видно, че той по никакъв начин не се е отпуснал след триумфа на Уимбълдън и е изцяло концентриран към изявите си на корта.

Видяхме обаче, че Синер и Руне са способни да създават проблеми на Карлос и да го побеждават. Те също са изключително талантливи млади състезатели, които вече имат Мастърс титли на сметката си и са с нужното самочувствие, за да побеждават и на "мейджър" състезанията. Всичко това ме кара да мисля, че ни очаква страхотно съперничество между тези тенисисти и няма да имаме едноличен доминант, какъвто определено беше Джокович в немалки периоди през последните няколко години". - прогнозира някогашната първа ракета на Великобритания.

Източник: Tennis 365

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защо Алкарас няма да може да доминира, както Джокович? Отговорите от Лора Робсън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | лора робсън | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook