Завръщане като по учебник: Безупречен Кирьос загуби само 4 гейма на старта в Токио

от в 14:57 на 04.10.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос се намираше във впечатляваща форма по време на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, където в осминафиналите отстрани защитаващия шампион и тогавашен №1 Даниил Медведев. По този начин австралиецът се превърна в един от основните фаворити за спечелване на титлата, което, изглежда, повлия на представянето му в следващия кръг, където отстъпи на Карен Хачанов в пет сета.

След US Open Ник си взе няколко седмици почивка, преди да се завърне в игра през днешния ден с участие на АТР 500 надпреварата в Токио. На старта той се изправи срещу световния №87 Чун Хсин Ценг, на когото не остави никакви шансове за успех, и достигна до крайната победа след само 68 минути престой на корта и краен резултат 6:3 6:1. В битка за място в четвъртфиналната фаза шампионът от 2016-а ще премери сили с Камил Майхржак. 

Световният №20 се нуждаеше от известно време, за да намери ритъма в играта си, и в първите няколко гейма нерядко ставахме свидетели на непредизвикани грешки от негова страна. Не след дълго обаче канберецът заигра на нивото, извело го до успехите му през последните месеци, и благодарение на стабилността в играта си от всяка зона на корта, съчетана с безмилостния му сервис, успя да си изгради преднина от 5:2, която скоро доразви, за да получи преимущество в отделните части.

Вторият сет започна оптимистично за тайванеца, който спечели убедително откриващото си подаване, ала оттам насетне събитията преминаха под пълната доминация на Кирьос. В хода на цялата част финалистът от Уимбълдън загуби само една точка на собствен начален удар, което в комбинация с успешните му офанзиви му донесе шест поредни гейма в сметката, а с това и крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщане като по учебник: Безупречен Кирьос загуби само 4 гейма на старта в Токио Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook