Завръщане в стил Кирьос: Изнесе подобаващо шоу и си гарантира мач с Медведев

от в 11:59 на 18.01.2022
Владислав Риждов

Ник Кирьос направи завръщане на корта със стил и показа впечатляващ тенис, за да се поздрави с победа в откриващия си мач на Аустрелиън Оупън. Австралиецът се справи рутинно с квалификанта Лиъм Броуди с 6:4 6:4 6:3 и му предстои сблъсък с Даниил Медведев в следващия кръг. Австралиецът прекара последните няколко дни под карантина заради положителна проба за коронавирус, но изглежда, че това не му попречи да се завърне на корта с първия си успех от юли насам.

Кирьос откри сметката си с брейк още в дебютните минути на двубоя, преди да затвърди с подаване на нула. Не закъсняха и импровизациите от страна на колоритния играч, като той изпълни сервис между краката още във втория гейм. Впоследствие световният номер 115 продължи да доминира от линията за сервис и не оставяше никакви възможности за левичаря от Великобритания. Вдъхновеното представяне на местния любимец продължи и той се отличи с още няколко изпълнения, характерни за демонстративен мач, преди да затвори сета в своя полза.

Вторият сет започна по абсолютно същия начин, както и първият, пробив за Кирьос и сервис на нула в ответния гейм, за да поведе с 2:0. От този момент нататък австралиецът не спираше да радва дошлите фенове със шоуто си, но освен това задържа високото си ниво при сервис и ограничаваше до минимум шансовете на Броуди. От друга страна, британецът също бе солиден и не позволи изоставането му да се увеличи. В крайна сметка нищо не можеше да спре мощния начален удар на Кирьос и той се доближи на сет от крайната победа след ас по правата, който сложи край на втората част.

Подемът на Кирьос продължи и в третия сет. Австралиецът открадна противниковото подаване, за да си отвори комфортна дистанция в резултата от 3:1. Статуквото отново не бе нарушено, когато любимецът на феновете повеждаше в резултата и бомбените му сервиси се оказаха непреодолимо препятствие за преминалия през пресявките Броуди. Световният номер 128 направи всичко по силите си, за да окаже някаква съпротива на своя опонент, но Кирьос задържа лидерството си и приключи срещата в своя полза след по-малко от два часа на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщане в стил Кирьос: Изнесе подобаващо шоу и си гарантира мач с Медведев Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | лиам броуди | Ник Кирьос | Обзори | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook