Железният се обръща към тениса: Майк Тайсън с основа заслуга за успехите на Гоф

от в 08:55 на 18.01.2023
Калоян Соколов

Кори Гоф е сочена от мнозина за наследничката на Серина Уилямс в WTA Тура и от дълго време насам трябваше да оправдава огромните очаквания към себе си, след като само на 15 години се превърна в най-младата тенисистка с победа в основната схема на Уимбълдън и оттогава носи етикета на "дете-чудо" в спорта. Разбира се, то наследството на сестрите Уилямс може да бъде огромна привилегия, но и тежък психологически товар, който тормозеше сериозно тийнейджърката до миналия сезон, когато тя най-после разкри напълно своя потенциал,за да достигне до финала на Ролан Гарос и да дебютира в топ 5 на световната ранглиста.

Стартът на настоящия сезон пък е повече от обещаващ за американката, която спечели трофея в Окланд и стартира участието си на Аустрелиън Оупън с убедителен успех, а изглежда една друга спортна легенда има сериозна роля в прогреса на световната номер седем.

Става въпрос за самия Майк Тайсън, който от известно време насам дава боксови уроци на тенисистката и изглежда се е превърнал в ментор за нея. Самата Гоф споделя, че е имала нужда от досег с подобен спорт, защото в миналото е страдала от това, че не е достатъчно борбена и повратлива на корта, а бившият абсолютен световен шампион е възпитал в нея и двете качества, като освен това помага с ценни съвети от опита на бивш първокласен атлет.

"Исках да следвам стъпките на Ема Радукану и също да спечеля възможно най-рано титла от Шлема. Именно затова имах нужда да включва нова активност в предсезонната си подготовка и с помощта на Серина успях да се свържа с Майк. Той досега е давал уроци единствено на нея и за мен е голяма част, че се съгласи да работим заедно. В момента се чувствам по-силна и подготвена от всякога" - признава 19-годишната състезателка.

Самият Тайсън пък не пести суперлативи за сънародничката си и я вижда като бъдещ доминант в спорта, защото пред нея има твърде много време и място за подобряване, докато според него повечето други топ тенисистки вече са достигнали пика на своята кариера.

Припомняме ви, че днес Гоф ще се изправи именно срещу Радукану и тепърва ни предстои да видим кой ще надделее в дебютното издание на един от мачовете, които вероятно често ще наблюдаваме във финалите на най-големите турнири за в бъдеще.

Източник: Firstssportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Железният се обръща към тениса: Майк Тайсън с основа заслуга за успехите на Гоф Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | ема радукану | кори гоф | майк тайсън

Коментари





Следвайте ни в Facebook