Жребият е хвърлен: Томова, Кузманов и Шиникова научиха съперниците си на Ролан Гарос

от в 05:06 на 16.05.2022
Калоян Соколов

Само седмица ни дели от началото на Ролан Гарос, а пресявките за надпреварата ще стартират още през днешния ден. България също може да се похвали с двама представители, които ще вземат участие в квалификациите на втория "мейджър" турнир в хода на сезона, а това са Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова и Виктория Томова. За Мико това ще бъде второто участие в Париж, докато Вики и Белла почти неизменно играят във френската столица от 2017-а насам, само че никоя от тях досега не е записвала последователни победи.

Кузманов нямаше никакъв късмет при жребия, тъй като неговият първи опонент е швейцарецът Марк-Андреа Хюслер, който спечели две титли на ниво Чаланджър през последния месец и определено е сред фаворитите за намиране на място в същинската надпревара. Ако втората ни ракета все пак успее да преодолее съпротивата на дебютния си опонент, то най-вероятно го очаква среща с талантливия италиански тийнейджър Флавио Коболи, чиито силни изяви наскоро му позволиха да победи Борна Чорич и също така да бъде възнаграден с "уайлд кард" от организаторите на Мастърса в Рим.

Последното препятствие пред пловдивчанина по пътя му към основната схема пък се очертава да бъде 32-рия поставен Мичъл Крюгер, когото скоро наблюдавахме как бива победен от нашия Григор Димитров на ATP 250 надпреварата в Делрей Бийч. Световният номер 147 определено не е почитател на червената настилка и никога не е печелил двубой на Ролан Гарос.

Виктория Томова се ползва с привилегията да бъде поставена под номер 10 и на пръв поглед не може да се оплаче от късмета си, тъй като на старта ще се изправи срещу Кейти Суон, която през цялата години играе само на състезания от най-ниска категория и то с доста променлив успех. Оттам насетне изпитанията пред нашата сънародничка не се усложняват особено, защото във втори кръг възможните опонентки са Марина Мелникова и Варвара Флинк, чийто ранкинг е много по-лош от този на Томова. Накрая на Вики ще ѝ се наложи да надделее над някоя състезателка с богат опит в WTA Тура, имайки предвид наличието на Олга Данилович и Ребека Масарова в нейната секция от схемата.

Изабелла Шиникова ще има за съперничка в първи кръг №12 в пресявките Виталия Дяченко. Родната ни представителка е триумфирала в единствената среща помежду им досега, а Валентини Граматокополу и Валерия Савиних са другите състезателки в тази част от жребия. Шиникова досега не е печелила мач в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият е хвърлен: Томова, Кузманов и Шиникова научиха съперниците си на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | жребий | изабелла шиникова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook