Жребият в Дубай: Джокович и Медведев в една половина; Мъри стартира срещу 11-тия в света

от в 11:50 на 25.02.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович откри по мечтан начин новия сезон, след като завоюва трофея в Аделаида, а след това не остави никакви шансове на конкуренцията по време на Аустрелиън Оупън и заслужено се поздрави с 22-рата си титла от Големия шлем. Оттогава досега сърбинът си взе известна почивка от надпреварите в Тура, но през идната седмица е готов да се завърне за ATP 500 турнира в Дубай, където е петкратен шампион. Преди броени минути пък организаторите изтеглиха жребия за основната схема, който определели, че балканецът ще стартира участието си с мач срещу тенисист преминал през квалификациите.

Вполедствие световният номер едно най-вероятно ще трябва да премери сили с Талон Хрийкспор, чийто прогрес през последните месеци е забележителен и неслучайно нидерландецът стана шампион на ATP 250 състезанието в Пуна. Първият поставен по пътя на Ноле се явява Хуберт Хуркач, но подобен четвъртфинален сблъсък далеч не е гарантиран, защо световният номер 11 ще трябва още на старта да премери сили с друг бивш носител на трофея в Дубай, а именно Анди Мъри.

В същата половина намери място и Даниил Медведев, който в момента е в серия от осем поредни победи, а в близост до руснака са някои от най-непредвидимите играчи в Тура, сред които Александър Бублик, Танаси Кокинакис, както и изненадващия шампион на Мастъра в Синсинати - Борна Чорич.

Долната половина е почти също толкова интересна, тъй като там попадна защитаващия шампион Андрей Рубльов, за когото няма да е никак лесно отново да достигне отново до спора за трофея, имайки предвид наличието на състезали от ранга на Карен Хачанов, Феликс Оже-Алиасим, Иржи Лехечка и Александър Зверев в неговия поток.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Дубай: Джокович и Медведев в една половина; Мъри стартира срещу 11-тия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | андрей рубльов | даниил медведев | дубай | жребий | новак джокович | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook