Жребият в Монреал: Кирьос и Медведев решават съдбата на първото място в ранглистата

от в 00:22 на 06.08.2022
Мартин Петков

Надпреварата от сериите ,,Мастърс 1000" в Монреал на практика се явява като първото голямо състезание от американското турне и за поредна година събира елита на световния тенис. Откритото първенство на Канада ще приеме 17 тенисисти от топ 20 на ранглистата, като същевременно с това ще трябва да преглътне липсата на тримата си бивши шампиони в лицето на Новак Джокович, Рафаел Надал и Александър Зверев. 

Сърбинът бе възпрепятстван от участие поради задължителната ваксинация на чужденци за пребиваване във втората по големина държава в света, докато Матадора все още лекува травмата си в областта на корема, която получи по време на Уимбълдън, а олимпийският златен медалист от Токио продължава своето възстановяване след претърпяната операция на глезена по-рано през годината. Любопитното в случая е, че след злощастните събития сега съдбата може да се усмихне на Саша поради факта, че при ранно отпадане на Даниил Медведев, то германецът ще дебютира като световен номер едно в класацията на АТР. Подобни липси в схемата я правят отворена откъм изненади, а сега нека разгледаме в детайли какво бихме могли да очакваме през идната седмица.

Схемата се оглавява от Даниил Медведев, който ще стартира директно от втори кръг с двубой срещу Себастиан Баез или Ник Кирьос, при когото наблюдаваме сериозен възход през последните месеци. Успех на световния №1 най-вероятно ще го изправи срещу родната първа ракета и поставен под №16 Григор Димитров, като сред останалите възможни опции са намиращите се в първите 30 на света Денис Шаповалов и Алекс де Минор. В същата четвъртина жребият постави още Хуберт Хуркач, Диего Шварцман и Шлем шампиона Стан Вавринка, които изглеждат като потенциални съперници на руснака в битка за място на полуфиналите.

Каспър Рууд пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира с мач от втори кръг срещу възпитаника на Мариан Вайда - Алекс Молчан, или Макензи Макдоналд, след което го очаква евентуален сблъсък с 15-ия поставен Роберто Баутиста Агут. В тази част от схемата попаднаха още първата ракета на домакините Феликс Оже-Алиасим и Камерън Нори, като навярно един от тях ще бъде опонентът на скандинавеца в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставен в третата четвъртина е световният № Стефанос Циципас, който ще открие участието си срещу квалификант, а при победа потенциално ще срещне Райли Опелка. Тук попаднаха още най-добрите италианци в лицето на Яник Синер и Матео Беретини, както и талантът Холгер Руне, един измежду които ще спори за място на полуфиналите.

Водач в най-долната част на схемата е Карлос Алкарас, който ще стартира от втория етап срещу участващия посредством ,,уайлд кард" Вашек Поспишил или Томи Пол, а впоследствие е възможно да се изправи срещу Марин Чилич или сребърният олимпийски медалист Карен Хачанов. На четвъртфиналите испанецът по всяка вероятност ще срещне Андрей Рубльов или Тейлър Фриц, който пък ще открие участието си срещу двукратния шампион на турнира, получил специална покана от организаторите, Анди Мъри.

Пълния жребий за ,,Мастърс 1000" турнира в Монреал можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Монреал: Кирьос и Медведев решават съдбата на първото място в ранглистата Мартин Петков
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | монреал | Ник Кирьос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook