Жребият в Ротердам: Григор стартира срещу корав италианец; в една половина е с Рубльов

от в 22:28 на 09.02.2024
Мартин Вичев

Григор Димитров демонстрира много добра форма от началото на новата тенис кампания, като спечели първия за годината турнир в Бризбейн, преди да дойде изненадващата загуба от Нуно Боржеш на Аустрелиън Оупън в трети кръг. В момента, българинът се намира в Марсилия, където по-рано днес, след страхотно представяне, се класира на полуфиналите и утре му предстои да се изправи срещу Карен Хачанов в спор за място на финала. В разгара на надпреварата във френския град, бе изтеглен жребия на силния турнир от категорията АТП 500 в Ротердам. Първата ни ракета ще се включи в надпреварата, като пази отлични спомени в нидерландския град, където постигна първата си АТП победа в кариерата през далечната 2009-та година. През 2018-та пък, той игра финал, но отстъпи пред самия Роджър Федерер в последователни сетове.

Тазгодишното издание на турнира ще бъде изключително силно, като ще се включат цели четирима представители на топ 10, сред които шампиона от Откритото първенство на Австралия Яник Синер, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач и Холгер Руне. Гришо открива участието си с мач срещу световния номер 46 Лоренцо Сонего, а ако успее да го преодолее, на осминафиналите ще се изправи срещу Фабиан Марожан или квалификант. 

На четвъртфиналите пък, най-вероятен опонент на Димитров се очертава Холгер Руне, когото българинът победи на финала на турнира в Бризбейн, за да спечели първата си титла след дългогодишна пауза. В същата половина е и Андрей Рубльов, който би могъл да бъде евентуален съперник на нашето момче на полуфиналите.

Горната половина на схемата също е изключително интересна, като там се намира последния мейджър шампион, а именно Яник Синер. Той започва участието си срещу местния любимец Ботик Ван Де Зандсхулп, а ако го преодолее може да срещне екстравагантния ветеран Гаел Монфис. На четвъртфиналите пък, най-вероятен опонент на италианеца ще бъде Александър Бублик. На полуфиналната фаза, шампионът от Аустрелиън Оупън най-вероятно ще срещне някой измежду Юго Умбер или световния номер 8 Хуберт Хуркач. 

Ето и пълната схема за турнира в Ротердам:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Ротердам: Григор стартира срещу корав италианец; в една половина е с Рубльов Мартин Вичев
Теми:  
григор димитров | жребий | лоренцо сонего | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook