Жребият за квалификациите на US Open: Кузманов с труден път към основната схема

от в 22:07 на 22.08.2022
Мирела Николова

По-малко от седмица ни дели от началото на същинската част на Откритото първенство на САЩ, където единственият българин, който има сигурно място в основната схема, е Григор Димитров. Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов ще се опита да се присъедини към хасковлията, но за тази цел ще трябва да запише три поредни победи в квалификациите на надпреварата. Това ще бъде седмо участие на Мико в пресявките на турнир от Големия шлем, като досега той не е успявал да намери място в основната схема, въпреки че последните два пъти достигна до финалния етап.

Жребият за предстоящия квалификационен турнир в Ню Йорк не бе благосклонен към родния ни представител, тъй като на старта го противопостави на 19-годишния италианец Лука Нарди, заемащ 173-тата позиция в световната ранглиста. Тийнейджърът прави най-силния си сезон досега, след като по-рано през 2022-ра дебютира в пресявките на "мейджър" надпревара и бе само на крачка от това да се класира за същинската част на Ролан Гарос. Освен това той завоюва две Чаланджър титли на хард, което е доказателство за това, че не бива да подценяван и на твърди кортове.

При евентуален успех пловдивчанинът може да срещне победителя от сблъсъка между участващия с "уайлдкард" представител на домакините Мърфи Касоне и 25-ия поставен Лиам Броуди, който в кариерата си има общо 7 участия в основната схема на турнири от Шлема и преди малко повече от месец победи Диего Шварцман във втория кръг на Уимбълдън, преди да бъде победен от Алекс Де Минор.

В случай че успее да се справи и с второто препятствие, то в битка за влизане в същинската част на турнира Мико най-вероятно ще се изправи срещу световния №117 Емилио Гомес, който през този сезон взе участие в 4 Чаланджър финала и наскоро достигна до рекордно за себе си класиране в ранглистата.

Пълната схема за надпреварата можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за квалификациите на US Open: Кузманов с труден път към основната схема Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | димитър кузманов | жребий | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook