Жребият за Олимпиадата: Отлична схема за Джокович и страхотни сблъсъци още от старта

от в 06:46 на 22.07.2021
Калоян Соколов

Жребият за Олимпиийската тенис надпревара вече беше изтеглен, а схемата предвещава крайно интересни схвватки още от самото начало и другата седмица действително ще станем свидетели на първокласни двубои. Големият въпрос остава дали Новак Джокович ще съумее да спечели първо злато от подобен форум и така да наклони везните към себе си в спора му за величие с Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Водач на схемата е именно световният номер едно, който открива кампанията си с рутинен мач срещу клей специалиста Уго Делиен. Впоследствие на Ноле най-вероятно би му предстояла битка срещу мощно сервиращия Ян-Ленард Шруф, когото винаги е побеждавал в досегашните има сблъсъци. Първият поставен на пътя на Ноле пък се явява Алехандро Давидович Фокина, докато на четвъртфиналите може да го чака Андрей Рубльов.

В същата половина попадна и Александър Зверев, за когото началните двубои изглеждат рутинни, но още в осминафиналите би могъл да се изправи срещу Лоренцо Сонего, чиито резултати през сезона са впечатляващи. Трудностите пред Саша не спират дотук, защото във финалната осмица го очаква нов тежък тест с един измежду Хуберт Хуркач и Аслан Карацев.

Долната част на схемата също ще бъде изключително любопитна, като неин водач се явява Даниил Медведев. Световнит номер две стартира участието си на Игрите с тежък тест срещу винаги непредсказуемия Алекасандър Бублик, а в трети кръг възможен негов опонент би бил Фабио Фонини. В тази секция е и двукратният Олимпийски шампион Анди Мъри, който стартира защитата на титлата си с мач срещу талантливи Феликс Оже-Алиасим.

Стефанос Циципас също попадна в потока на шампиона от ATP Cup, но гъркът първо ще трябва да преодолее тежки препятствия от ранга на Уго Юмбер и Карен Хачанов, за да премери сили с Медведев.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Олимпиадата: Отлична схема за Джокович и страхотни сблъсъци още от старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | новак джокович | олимпиада | стефанос циципас | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook