Жребият за турнира на карантинираните тенисистки: Андрееску и Азаренка се завръщат

от в 10:09 на 01.02.2021
Мирела Николова

на 31 януари стартираха два от подгряващите турнири преди Аустрелиън Оупън, на един от които Цвети Пиронкова също участва и записа две страхотни победи. WTA обаче реши да компенсира състезателките, които са били поставени под строга карантина и не са имали възможност да се подготвят наравно добре с останалите си колежки. Надпреварата, наречена Grampians Trophy, е от категорията WTA 500 и започва на 3 февруари, а ето и какво отреди жребият:

Водачката в схемата Бианка Андрееску, която не е участвала в официална среща от октомври насам поради контузия в коляното, почива в първи кръг, а във втори ѝ предстои мач срещу Лейла Фернандез или Слоун Стивънс. Най-близо поставената до канадката е Анджелик Кербер, като двете може да се срещнат на четвъртфинал. Първата половина на схемата се допълва от Виктория Азаренка и Анет Контавейт, които не би следвало да имат затруднения по пътя към евентуален двубой помежду си.

В долната половина на схемата най-високо ранкирани са Белинда Бенчич и Елена Рибакина, които почиват на старта. Швейцарката очаква победителката от мача между Сорана Кърстя и Алисън Риск, а представителката на Украйна ще се изправи срещу Барбора Крейчикова или Лорън Дейвис. Ако успеят да стигнат до четвъртфиналната фаза на надпреварата, двете по всяка вероятност ще играят съответно срещу Мария Сакари и Дженифър Брейди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за турнира на карантинираните тенисистки: Андрееску и Азаренка се завръщат Мирела Николова
Теми:  
wta | белинда бенчич | бианка андрееску | виктория азаренка | жребий | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook