Жребий: Томова започва на Уимбълдън срещу бивша №20, очаква я петата поставена

от в 11:13 на 24.06.2022
Мирела Николова

Виктория Томова изпраща една изключително позитивна седмица, след като достигна до четвъртфиналите на силния WTA 500 турнир в Ийстбърн, където постигна престижни победи в откриващите два кръга над Шелби Роджърс и Кирстен Флипкенс, преди да отстъпи на Камила Джорджи в битка за място сред най-добрите четири. Това ни носи сериозна доза оптимизъм за започващия в понеделник Уимбълдън, жребият за който бе изтеглен през днешния ден.

Родната ни представителка ще открие кампанията си в надпреварата с двубой срещу участващата с "уайлдкард" Дария Савил, която е бивша №20 в света, обаче в момента е далеч от най-добрите си времена и заема 96-ата позиция в световната ранглиста. През март тя се представи силно на WTA 1000 надпреварите в Индиън Уелс и Маями, достигайки съответно до осминафинал и четвъртфинал, а от началото на сезона на трева записа три победи и също толкова на брой загуби. 

Ако успее да преодолее съпротивата на австралийката, Томова ще трябва да се изправи срещу петата поставена в схемата Мария Сакари. Въпреки че Уимбълдън е единственият турнир от Шлема, на който гъркинята не е била част от втората седмица, то през последните седмици световната №5 демонстрира отлични качества върху зеленото покритие, а имайки предвид формата, в която се намира през тази година, то имаме всички предпоставки да смятаме, че Вики я очаква евентуален труден мач във втория етап.

Пълния жребий за надпреварата можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребий: Томова започва на Уимбълдън срещу бивша №20, очаква я петата поставена Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook