Зрелищен обрат: Тиафо бе на гейм от загубата, но се пребори със Синер и е на финал във Виена!

от в 19:06 на 30.10.2021
Мирела Николова

Франсис Тиафо демонстрира великолепна игра през настоящата седмица на турнира във Виена, където тръгна от квалификациите и вече е на финал след зрелищен обрат над друг тенисист, намиращ се в изумителна форма - Яник Синер. Италианецът се намираше в серия от 23 последователно спечелени сетове в зала и бе само на гейм от това да ги направи 24, ала младият американец за пореден път показа колко силна воля за победа притежава и успя да сътвори фамозен обрат, след като изоставаше със сет и 2:5, и в крайна сметка да триумфира след 3:6 7:5 6:2. През утрешния ден той ще излезе на корта срещу втория поставен в схемата Александър Зверев в търсене на своята първа титла за сезона.

Откриващият сет предложи изключително вълнуващ тенис, като продължителните размени на удари от дъното на корта бяха в изобилие. Синер бе този, който се чувстваше по-комфортно в тях и често успяваше да наложи своя ритъм на игра, а това не след дълго стана причина и за първия пробив в двубоя, осигурил предимство от 4:2 на световния №11. Той продължи да сервира солидно и не позволи на опонента си дори да помисли за обрат в сета, а втори брейк при 5:3 вече окончателно сложи точка на дебютната част.

В характерния за себе си стил, след като вече е повел в общия резултат, Яник пренесе устрема си и в началото на следващия сет. Дълбоките му и отлично насочени плътни удари създаваха главоболия на Тиафо, който така и не успяваше да намери пробойна в играта на безгрешния италианец. Синер нямаше нужда от много време, за да пробие отново подаването на съперника си и да се оттегли на почивката с аванс от 3:0, след което продължи да доминира събитията на корта и мисията на американеца изглеждаше невъзможна. 

Американецът обаче далеч не бе казал последната си дума и въпреки че имаше опасност да изостане с 0:4, той отново показа изумителен характер и воля за победа и не позволи да инкасира втори брейк. Седмият поставен задържа чудесното си ниво на начален удар и се доближи само на гейм от успеха - 5:2. Точно тогава обаче играта на Тиафо претърпя истински ренесанс, а енергията на публиката и удоволствието, което изпитваше на корта въпреки резултата, му вляха нови сили и той влезе във феноменална серия от цели 5 спечелени гейма, с която вкара двубоя в трета решителна част.

Играта на световния №49 се намираше в умопомрачителен подем, като всеки един от ударите му бе изпълнен с лазерно насочване и изключителна скорост. Интензитетът в разиграванията бе невероятно висок, а всяка размяна на удари се превръщаше в истинска престрелка от дъното на корта. Американецът бе просто неудържим и уинърите от ракетата му се множаха с всяка изминала минута, докато Синер просто нямаше отговор на противниковите атаки. Демонстрирайки изумителна стабилност във всеки един аспект от играта, Тиафо реализира два пробива и поведе с 5:2, а от там насетне не съществуваше сила, която да го спре по пътя към финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелищен обрат: Тиафо бе на гейм от загубата, но се пребори със Синер и е на финал във Виена! Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | Обзори | франсис тиафо | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook