Зверев бе тестван във Виена, но все пак се класира за четвъртфиналите

от в 21:22 на 28.10.2021
Диана Андреева

Александър Зверев със сигурност може да бъде доволен от резултатите си през сезон 2021, а играта му не отстъпваше в почти нито един момент от годината. Днес Саша за пореден път демонстрира класата си и независимо от моментния спад в представянето си, светонният номер четири се поздрави с успех над Алекс де Минор - 6:2 3:6 6:2. Така Зверев намери място сред четвъртфиналистите на Erste Bank Open 2021, а там му предстои сблъсък с Феликс-Оже Алиасим. 

Публиката подкрепяше и окуражаваше Зверел още от самото начало на срещата. Световният номер четири бе повече от убедителен по време на първия сет. Той показа безгршна игра, подплатена с агресивни удари от дъното на корта, а при сервис също бе солиден, губейки само една точки в първите си две подавания от началото на срещата. Поставеният под номер две в схемата реализира на сметката си два брейка - един в началото на мача и един в края на откриващата част, за да излезе напред в общия резултат. 

Щом почивката приключи, Де Минор сериозно бе овладял импулсивния си тенис и вече контролираше отигрванията си, а това доведе до равностойни разигравания от дъното на корта. С бързината си австралиецът не позволяваше на Зверев толкова често да излиза напред, защото го разминаваше по фамозни начини. Именно серия от впечатляващи удари вдъхна сериозна доза увереност на Де Минор, който в подходящия момент проби своя противник и съумя да възвърне паритета в сетовете. 

Ситуацията на корта обаче коренно се промени в решаващата част. Зверев започна да играе повече от великолепно, а Де Минор можеше само да наблюдава как точките се "изспиваха" на сметката на германеца. Този път разликата в резултата отново бе дадена от два пробива, който Саша реализира в дебютните минути на третата част, за да се поздрави със заслужен успех на в австрийската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев бе тестван във Виена, но все пак се класира за четвъртфиналите Диана Андреева
Теми:  
алекс де минор | александър зверев | виена | зверев | саша зверев | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook