Зверев: Няма по-силен психически състезател в историята на тениса от Джокович

от в 13:32 на 11.09.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев трябваше да преглътне първото си поражение от Уимбълдън насам, но германецът може единствено да се гордее с представянето си в двубоя срещу Новак Джокович, който в крайна сметка бе спечелен в пет сета от световния номер едно. Все пак Саша остави отлични впечатления с играта си и показа, че вече е напълно готов да спечели турнир от Големия шлем, а ето какво сподели той непосредствено спед потажението си във полуфиналите на Откритото първенство на САЩ:

"Беше страхотна битка. Разочарован съм единствено от началото ми в петия сет, но иначе се получи качествен двубой, като и двамата дадохме всичко от себе си на корта. Имах липса на късмет при втория пробив в решителната част, но понякога и това се случва. Има причина, поради която Джокович е лидер в световната ранглиста и тя излезе наяве тази вечер. Новак показва най-добрия си тенис, когато наистина се нуждае от него.

Направихме разиграване от 55 удара при един от сетболите му в третия сет и можех да го спечеля единствено чрез форхенд уинър. Неслучайно той е носител на 20 титли от Шлема и е прекарал най-много седмици на върха в спорта. Мисля, че няма по-силен психически играч от Новак Джокович и бих предпочел всеки друг да бъде от противоположната страна на мрежата, когато се стигне до решителните мигове в даден двубой" - призна миналогодишният финалист на US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Няма по-силен психически състезател в историята на тениса от Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | александър зверев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook