Зверев отново с провал в турнир от "Шлема", Раонич не му даде шансове в Мелбърн

от в 07:23 на 21.01.2019
Калоян Пламенов

Милош Раонич победите убедително Александър Зверев след 6:1, 6:1, 7:6(5) за два часа игра. Така канадецът се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия и в спор за място в следващата фаза ще срещне Борна Чорич или Лука Пуй, които играят по-късно днес.

Това е поредният път в който германецът не оправдава големите очаквания на турнири от "Шлема", но все пак утешителното за него е, че ще измести Роджър Федерер от третото място в световната ранглиста. 

Сетът на откриването започна страхотно за Зверев и той проби още в първия гейм от него, но последваха шест поредни гейма в полза на канадеца, три от които след пробиви. Той проби подаването на противника си във втория, четвъртия и шестия гейм, за да спечели убедително първия сет.

Вторият сет също се разви отлично за канадеца и с пробиви в първия, петия и седмия гейм той успя да удвои аванса си в сетовете. Третият сет обаче бе равностоен. В десетия гейм Раонич изпусна два сетбола на сервис на своя противник.

В тайбрека Саша имаше аванс от минипробив на два пъти, но в крайна сметка Раонич спечели мача след 7:5 точки за него в тайбрека. 

"Не трябва да започваш да злословиш, след като си загубил откриващия гейм на старта. Трябва да запазиш концентрацията си. Много съм доволен от това, което постигнах. Искам да благодаря на всички. Доволен съм, че успях да преобърна развоя на лошия старт и то доста бързо", заяви победителят след самия мач.

"Беше ми трудно, след като изпуснах двата мачбола. Искаше ми се да направя нещата там малко по-различно. Опитах се да остана доколкото мога хладнокръвен и спокоен и ето, че в крайна сметка постигнах целта си", добави той. 

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев отново с провал в турнир от "Шлема", Раонич не му даде шансове в Мелбърн Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | милош раонич | открито първенство на австралия | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook