Зверев отстрани Сандгрен и се класира за третия кръг на Уимбълдън

от в 15:23 на 01.07.2021
Тея Кръстева

Световният номер 6 Александър Зверев записа категоричен успех със 7:5 6:2 6:3 нас Тенис Сандгрен, класирайки се за третия кръг на Уимбълдън, където негов противник ще бъде победителят от сблъсъка от Тейлър Фриц - Стив Джонсън. В хода на двубоя германецът показа много стабилна игра на свой сервис, не допускайки подаването му да бъде пробито.

Откриващият сет бе изключително равностоен, като Сандгрен по никакъв начин не отстъпваше на по-високо ранкирания тенисист, само че при 5:5 нервите на 29-годишния американец не издържаха и световният номер 68 допусна да бъде пробит в последния възможен момент. Саша Зверев напълно се възползва от открилата се ситуация и не след дълго затвърди аванса си, а с това прибави първата част в своя актив - 7:5.

Оттам насетне германецът пое контрола в свои ръце, не оставяйки шансове на съперинка си. Във втория сет Тенис Сандгрен на два пъти предаде подаването си, което съвсем логично му костваше загубата на съответната част. В заключителния сет Зверев отново демонстрира класата си, доминирайки изцяло развоя на събитията, и по този начин след само час и 45 минути световният номер 6 можеше да ликува с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев отстрани Сандгрен и се класира за третия кръг на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook