Зверев се поздрави с 16-и пореден успех и се намира на крачка от финала в Ню Йорк

от в 22:53 на 08.09.2021
Диана Андреева

Александър Зверев спря вдъхновения Лойд Харис и се класира за 1/2-финалната фаза на US Open 2021. Германецът, който през миналия сезон остана на крачка от трофея в американския град, все още не знае името на своя следващ противник. То ще бъде ясно щом мачът между световния номер едно Новак Джокович и финалиста на Уимбълдън Матео Беретини приключи, а който и от двамата тенисисти да продължи напред, той със сигурност ще бъде сериозно изпитание за намиращия се в страхотна форма Зверев.

Лойд Харис изигра един наистина добър турнир. Макар и все още да няма титла от ATP, южноафриканецът намери място сред последните осем на турнир от Големия шлем и това му участие на US Open със сигурност ще остави следа в съзнанието му. За съжаление оцаче на неговите почитатели, той не успя да продължи към заключителните мачове, след като отстъпи с 6:7(6) 6:3 6:4 на златния медалист от Олимпийските игри в Токио Зверев.

Мачът бе под пара още от самото начало. Основното оръжие в играта и на двамата състезатели бе началният удар, като Харис със сигурност показваше далеч по-стабилна игра на сервис. Той печелеше с лекота подаванията си, а играта му на ретур също не отстъпваше, което бе и причината той първи да достигне до пробив. При 5:3 обаче Лойд се поддаде на обвзелото го напрежение и допусна резултата да бъде изравнен, а така впоследствие се стигна до тайбрек.

Решителният дълъг гейм сложи подобаващ край на сета. Темпото в разиграванията рязко спадна и двамата тенисисти залагаха по-често на сигурни отигрвания, тъй като всяка точка бе ключова. Зверев успя да се измъкна напред с 4:2, но срив в тениса му даде възможност на Харис да затвори тайбрека на свой сервис. Южноамериканецът достигна до сетбол при резултат 6:5, но след продължителна пауза, породена от недоволството на Зверев относно осветлението на корта, отново не можа да затвори частта в своя полза и отстъпи след серия от три непредизвикани грешки.

Вторият сет бе лишен от продължителни разигравания и оспорвани моменти. След като избухна по време на почивката, Харис си завърна на корта сякаш изтощен не само физически, но и психически. Лойд бе загубил мотивацията да се бори за всяка една точка. Зверев от своя страна поддържаше постоянно ниво от основна линия и това му позволи, с помощта на ранен пробив, да удвои аванса си.

Когато усещаше,е е близо до победата, Зверев не допусна нивото му на игра да спадне, ами направи точно обратното. Саша бе безпогрешен от всяка една точка на корта и мигновено се изстреля напред в резултата. Германецът поведе убедително с 4:0 и макар и последвалите минути да не бяха толкова леки за него, той успя да запазш самообладание и се поздари със своята 16-а поредна победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се поздрави с 16-и пореден успех и се намира на крачка от финала в Ню Йорк Диана Андреева
Теми:  
us open | александър зверев | лойд харис

Коментари





Следвайте ни в Facebook