Зверев за загубата в Австралия: Идеята да бъда №1 в ранглистата ме изплаши

от в 12:16 на 01.02.2022
Диана Андреева

Александър Зверев претърпя тежко поражение в четвъртия кръг на Australian Open, след като отстъпи на Денис Шаповалов. Саша обаче е взел решение веднага да се завърне обратно на победния път, което го е накарало да приеме "уайлд кард" за участие на ATP 250 турнира в Монпелие, стартирал през вчерашния ден. 

Преди да сложи начало на изявите си в Монпелие, Зверев взе участие в кратка пресконференция, където даде повече светлина около нагласата си към играта в момента, разочарованието след Australian Open, както и плановете за в бъдеще. 

"Вече се чувствам добре." - започна Зверев. "Оставих тежкото поражение па Australian Open в миналото. Не заслужавах да започна сезона по този начин, но няма как да променя случилото се. Заради това обърнах страницата и съм готов за нови подвизи на корта. Взех решение да участвам на турнира в Монпелие, защото отпаднах рано в Мелбърн, а искам да навляза в ритъм преди да отпътувам към Акапулко. 

През следващите седмици целта ми е да възстановя нивото, на което се представях през последните шест месеца на 2021-а. Тогава спечелих четири титли, не се влияех от напрежението. Докато на Australian Open позволих на емоциите да вземат връх в играта ми. Мисълта, че имам възможност да се превърна в новия световен номер едно, ми изигра лоша шега, подхлъзна ме. Няма да отричам, че бях изплашен. Подходих към надпреварата като неопитно момче, вместо като професионален тенисист." - завърши Зверев.

Източник: Go Tennis RU


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за загубата в Австралия: Идеята да бъда №1 в ранглистата ме изплаши Диана Андреева
Теми:  
australian open | александър зверев | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | денис шаповалов | зверев | саша зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook