Зверев: Не заслужавам да бъда номер едно с подобна игра; вината е изцяло в мен

от в 14:03 на 23.01.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев по никакъв начин не криеше разочарованието си, след като допусна неочаквано ранно поражение на тазгодишния Аустрелиън Оупън и напусна битката за титлата още в четвъртия кръг. Саша беше надигран в три сета от канадеца Денис Шаповалов, а впоследствие сподели своите емоции в задължителната си пресконференция.

За развоя на двубоя:

- Всичко се обърка в моята игра. Денис днес стоеше необичайно изтеглен назад на посрещане и съумя да вкара много голяма част от ретурите си в корта. Нямам позитиви за извличане от този сблъсък и бих казал, че това е най-слабият ми мач от Уимбълдън насам. Отдавам заслуженото на Шаповалов, защото е подобрил играта си и е положил нужните усилия за целта, но трябва да се вгледам и в себе си, защото представянето ми беше ужасно.

За условията в Мелбърн и неосъществените цели:

- Играта ми не беше добра още от началото на седмицата, ако изключим двубоя срещу Джон Милман. Има голяма разлика дали тук играеш през деня или през нощта, така че това също оказа влияние, само че няма място за извинения и просто трябва да бъда по-добър. Дойдох в Мелбърн с мисълта да спечеля турнира и да стана световен номер едно, но не заслужавам това при подобна игра от моя страна и ще е ужасно глупаво да говоря за тази перспектива, имайки предвид днешната среща.

За предсезонната си подготовка и причината за загубата:

- Имах чудесна подготовка, ала нещата не опират винаги до това. Не възнамерявам да вменявам вина на моя треньор, както и на щаба си, тъй като съм номер 3 в света и трябва да поемам отговорност за собствените си действия. Проблемът беше изцяло в мен и просто не бях достатъчно добър, за да победя състезател от класата на Денис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Не заслужавам да бъда номер едно с подобна игра; вината е изцяло в мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън | денис шаповалов | интервюта | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook