Бащата на Циципас: Целта ни е Стефанос да спечели "Уимбълдън"

от в 17:25 на 01.12.2018
Калоян Пламенов

Бащата на гръцкия суперталант Стефанос Циципас - Апостолос, обяви че целта пред неговия син за новата 2019 година ще бъде подобряване и гонене на по-големи трофеи. 

Старши се надява, че неговият син ще триумфира на "Уимбълдън", но не знае дали това ще се случи през новия сезон или за в бъдеще.

Той също така призна, че двамата са останали изненадани от големия прогрес през изминаващата година, тъй като реалната им цел за вече приключилия сезон е била място в топ 50 на световната ранглиста.

"Искахме през тази година да пробием в топ 50. В крайна сметка обаче се справихме много по-добре и Стефанос завърши годината като 15-а ракета в световната ранглиста", каза Циципас-старши в интервю пред UbiTennis.

"Той значително надхвърли плановете ни и си мисля, че вече е готов да решава далеч по-сложни проблеми на корта. Има обаче още накъде да израства. На първо място трябва да има по-голяма стабилност в играта си".

"Бихме се радвали да спечелим някой турнир от "Шлема", може би ще се насочим към "Уимбълдън". Настилката подхожда много на играта на Стефанос и би било чудесно да спечели подобен голем трофей в своята витрина". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бащата на Циципас: Целта ни е Стефанос да спечели "Уимбълдън" Калоян Пламенов
Теми:  
стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook