Честит рожден ден на Цветана Пиронкова!

от в 08:19 на 13.09.2020
Димитър Беловски

Днес, на 13 септември, своя рожден ден празнува нашата бивша първа ракета Цветана Пиронкова. Цвети отбелязва днес своя 33-ти рожден ден!

Само преди дни Пиронкова направи истински фурор на тазгодишния US Open. Тя реши да се завърне на корта след тригодишно отсъствие поради майчинство и го направи по феноменален начин. Българката за първи път игра на четвъртфиналите на надпреварата, а по пътя си дотам постигна много ценни победи. Една от тях беше над бившата №1 Гарбине Мугуруса във втория кръг на турнира, а нашето момиче я победи категорично в два сета – 7:5, 6:3.

Благодарение на уникалното си завръщане на корта Цвети ще се завърне с гръм и трясък в световната ранглиста, като при подновяването ѝ ще бъде в първите 160 на световния тенис.

А иначе пловдивчанката е отбелязала и други забележителни постижения в кариерата си. През 2010 година тя игра на полуфинал на Уимбълдън, а през 2016 година и на четвъртфинал на „Ролан Гарос“. Тя има и една WTA титла. Пиронкова триумфира в Сидни през 2014 година, като тя тръгна от квалификациите на турнира, а на финала победи Ангелик Кербер с 6:4, 6:4.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Честит рожден ден на Цветана Пиронкова! Димитър Беловски
Теми:  
us open | открито първенство на сащ | рожден ден | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook