Дел Потро се изправя срещу свой сънародник на старта в Буенос Айрес (пълен жребий)

от в 20:55 на 06.02.2022
Мирела Николова

Турнирът от категория АТР 250 в Буенос Айрес е един от последните, на които ще успеем да видим в игра любимеца на феновете Хуан Мартин Дел Потро. Завръщането на аржентинеца след поредната му операция се очакваше с нетърпение, но късно в съботния ден Кулата от Тандил обяви, че завръщането му ще бъде по-скоро сбогуване, а краят на кариерата му ще настъпи след надпреварата в Рио де Жанейро (21-27 февруари).

Жребият за турнира в Аржентина, стартиращ на 7 февруари, не бе особено благосклонен към Делпо, тъй като още в откриващия му мач го противопостави на шестия поставен в схемата Федерико Делбонис, който понастоящем заема 41-вата позиция в световната ранглиста, но въпреки това е далеч от най-добрата си игра. При евентуален успех сребърният медалист от Игрите в Рио би могъл да срещне друг свой сънародник в лицето на Хуан Игнасио Лондеро или испанеца Пабло Андухар. Шампионът от US Open 2009 попадна в четвъртината на Фабио Фонини, който изглежда като негов най-вероятен опонент в четвъртфиналната фаза.

Схемата се оглавява от световния №8 Каспър Рууд, който почива на старта, а във втори кръг ще се изправи срещу Роберто Карбайес Баена или играч, тръгнал от квалификациите. Първият поставен състезател, който би могъл да се изпречи на пътя на норвежеца, е петият в схемата Душан Лайович, с когото евентуално ще се срещнат в спор за място на полуфиналите.

Водач в долната част е друг местен представител - Диего Шварцман, който стартира директно от втори кръг, където го очаква сблъсък с Хауме Мунар или квалификант, а впоследствие има вероятност да се изправи срещу осмия поставен Ласло Джере или Миомир Кецманович. В същата половина попаднаха още Лоренцо Сонего и Алберт Рамос Виньолас, които са сред възможните опции за Шварцман на полуфинал.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро се изправя срещу свой сънародник на старта в Буенос Айрес (пълен жребий) Мирела Николова
Теми:  
atp | буенос айрес | диего шварцман | жребий | каспър рууд | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook