Домакинска радост: Нишикори напомни за себе си и повали Рубльов още на старта!

от в 12:48 на 25.07.2021
Калоян Соколов

Кей Нишикори отдавна не играе най-добрия си тенис и отсъпи значително в ранглистата през последните месеци, но японецът най-после изглежда напълно здрав и сътвори най-голямата си победа за сезона, надигравайки Андрей Рубльов с 6:3 6:4 в откриващия кръг на Олимпиадата в Токио. Местният представител е двукратен шампион на тези кортове, а днес отново показа колко може да бъде опасен у дома и заслужено продължава към следващия етап, където го очаква сблъсък с американеца Маркос Гирон.

Непоставеният състезател потегли ударно, вземайки аванс от 4:1 гейма, но световният номер седем се окопити мигновено и върна пробива си изоставане. Това по никакъв начин не повлия на азиатеца, който отново реализира брейк и съвсем скоро той имаше аванс в отделните сетове.

Впоследствие Рубльов загатна за огромната си мощ от дъното на корта, само че контра действията на Нишикори бяха изумителни, което му позволи да обръща изключително успешно защитата в атака и закономерно изнендващата крайна развръзка не закъсня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Нишикори напомни за себе си и повали Рубльов още на старта! Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | кей нишикори | Обзори | олимпиада | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook