Джокович: Когато дойда на Уимбълдън, нещо в мен се пробужда; гладен съм за още титли

от в 13:30 на 02.07.2023
Мирела Николова

През последните години Новак Джокович превърна кортовете на Уимбълдън в своя територия, след като спечели всяко от последните четири издания на надпреварата. Така сърбинът вече разполага с цели 7 титли на "свещената трева" и през този сезон ще атакува своя осми трофей в турнира, с който ще изравни рекорда на Роджър Федерер в Лондон. На пресконференцията си преди началото на Шампионата Ноле разкри, че триумфът на Ролан Гарос не го е успокоил и той изпитва все толкова силен глад за успехи.

"Всеки път, когато изляза на Централния корт, нещо в мен се пробужда и ме кара да покажа най-добрата игра, на която съм способен. Като дете винаги съм мечтаел да бъда част от тази надпревара. Въпреки че съм постигнал толкова много успехи тук през годините, все още се чувствам като младия Новак, който идва за пръв път на Уимбмълдън и изживява мечтата си. Това е необикновен турнир, най-великият. Разбира се, че съм изключително развълнуван за началото.

Триумфът на Ролан Гарос не ми дава спокойствие. Все още съм гладен за успехи, за още титли от Големия шлем, за още исторически постижения в тениса. Докато съществува такъв стремеж у мен, знам, че съм способен да се състезавам на най-високо ниво. Ако това желание се понижи, то предполагам, че ще трябва да променя подхода си. 

Тенис сезонът е толкова натоварен, че не разполагаш с много време да преосмислиш и да се насладиш на това, което си постигнал. След Ролан Гарос прекарах време със семейството си, но не беше за особено дълго. Много хора ме поздравяваха за успеха ми и ми напомняха неговата важност, което високо оценявам, но аз вече бях насочил вниманието си към следващата си цел, а именно Уимбълдън.

Разбира се, част от мен е изключително горда и развълнувана, че съм в позицията да имам 23 титли от Шлема. Искам да се възползвам от всяка една възможност, която имам на този етап. В момента тялото ми е в добра кондиция, играя много добър тенис, чувствам се мотивиран и ще опитам да завоювам още трофеи", категоричен е рекордьорът по титли от Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Когато дойда на Уимбълдън, нещо в мен се пробужда; гладен съм за още титли Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook