Джокович: Несъмнено отсъствието на Федерер и Надал рефлектира върху US Open

от в 13:32 на 04.09.2021
Тея Кръстева

През настоящия сезон редица първокласни тенисисти пропускат последния Шлем за годината - US Open, сред които попадат имена като Роджър Федерер и Рафаел Надал. Световният номер 1 Новак Джокович коментира ситуацията, като заяви недвусмислено, че отсъствието на някои от най-големите звезди се отразява върху надпреварата в САЩ.

От друга страна, сърбинът изрази своята надежда, че той и тенисистки като Наоми Осака "ще успеят да привлекат достатъчно хора по трибуните на тазгодишния US Open". А за никого не е тайна, че през тази година организаторите на Откритото първнество на САЩ претърпяха големи загуби именно поради отсъствието на някои от най-обичаните имена.

"Разбира се, отсъствието на Федерер, Надал, Доминик Тийм, Серина и Винъс Уилямс се отразява върху турнира, това не подлежи на съмнение." - разкри Джокович.

"Но ние сме тук. Вярвам, че тенисистите, които взимат участие в тазгодишната надпревара, включително и аз, също заслужават внимание и интерес от публиката. Те са новото поколение на нашия спорт и повече хора трябва да чуят техните истории."

"Знам, че зрителите обичат да наблюдават съперничеството между мен, Надал и Федерер от мъжката страна, а от женската - сестрите Уилямс, Наоми Осака и някои от по-изявените тенисистки."

"Вярвам, че Голямата тройка, така да го наречем, е нещо феноменално за нашия спорт." - завърши световният номер 1.

Източник: Tennis World USA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Несъмнено отсъствието на Федерер и Надал рефлектира върху US Open Тея Кръстева
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook