Джокович няма намерение да спира дотук

от в 03:37 на 22.02.2016
Tennis.bg

Новак Джокович изрази увереност, че ще успее да продължи победната си серия от началото на годината и на силния турнир в Дубай. Сърбинът се завръща на корта в серия от 15 мача без загуба, след като преди месец спечели шестия си трофей от Откритото първенство на Австралия.

В Мелбърн Ноле грабна 11-а титла от Големия шлем и така се изравни с легендите Бьорн Борг и Род Лейвър.

"Всички започват да говорят за най-великите в историята и аз се приближавам към тях, но искам да запазя същия подход и просто да се фокусирам върху следващия турнир," разкри световният номер 1 в Дубай.

"Старая се да не си върна носа, тъй като много уважавам останалите играчи, но се намирам в пика на кариерата ми и ще се опитам максимално да се възползвам, за да постигна още успехи."

След победи в 34 от последните си 35 мача в Големия шлем Джокович за момента изглежда като състезател, който реално може да атакува рекорда на Роджър Федерер от 17 титли в най-престижните четири в тениса.

Голямата цел е ясна - титла от Откритото първенство на Франция, където Ноле три пъти е вицешампион. Друга мечта е свързана с това да се опита да стане първият тенисист с календарен Голям шлем. За последно това прави Род Лейвър през далечната 1969-а.

"Подхождам с оптимизъм към всеки турнир и вярвам, че мога да спечеля срещу когото и да е било, на която и да е настилка," допълва Ноле, който е в серия от 12 поредни победи.

"След Мелбърн прекарах много време с жена ми и детето ни. Оставих ракетата настрана. Беше важно да презаредя батериите с оглед следващите три-четири месеца. Изкарах две седмици без да докосна ракета. Сега съм мотивиран да се състезавам, липсваше ми," разкри още Джокович, който ще се бори за пета титла в Дубай.

В момента шампионът от Australian Open е в серия от 17 поредни финала и по този начин изравни постижение на Роджър Федерер от 2005-2006-а година.

"Уважавам много всички останали и осъзнавам, че не само аз искам да бъда №1. Но в пика на кариерата си, ще се опитам да извлека максимално от това. Изцяло фокусиран съм върху настоящето и следващия турнир."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович няма намерение да спира дотук Tennis.bg
Теми:  
дубай | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook