Федерер: Не мога да повярвам каква възможност пропуснах (видео)

от в 01:05 на 15.07.2019
Георги Христов

Роджър Федерер не успя да спечели 21-та си титла от Големия шлем, въпреки че сервираше за мача във финала на Уимбълдън срещу Новак Джокович и пропусна два мачбола. В крайна сметка сърбинът успя да се наложи с 3:2 сета и за пети път спечели трофея в Лондон.

"Да загубя 6:2, 6:2, 6:2 щеше да е по-добре. В края това няма значение. Може да си повече разочарован и тъжен отколкото ядосан. Не мога да определя какво чувствам в момента. Знам, че пропуснах изключителна възможност. Не мога да повярвам, но това е положението," заяви Федерер след битката със световния №1.

"Трябва да продължиш напред в такава ситуация. Опитваш се да забравиш и да търсиш позитивите. А има много от тях. През 2008 също си казах, че нещата не са толкова лоши колкото изглеждат. Винаги е болезнено да загубя на Уимбълдън. Чувствам се силен и способен да продължа напред, не ми се ще да унивам заради един всъщност изумителен тенис мач," коментира още Федерер на пресконференцията си.

"Намирам мотивация в различни неща. Не толова да подобрявам рекорди. Не съм станал тенисист заради това, а за да печеля Уимбълдън и да се представям пред тази изумителна публика на централния корт срещу играчи като Новак. Много съм доволен от нивото ми на игра. Ще опитам да забравя този мач.

"Знаем какъв велик спорт е тенисът. Чудесен мач с изключителни точки се получи. Дадох всичко от себе си. Новак се представи невероятно. Със сигурност този финал прилича на онзи с Надал преди 11 години. И в два случая съм на губещата страна - само тези прилики откривам."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Федерер: Не мога да повярвам каква възможност пропуснах (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook