Френската тенис федерация ще даде 21 милиона евро на клубовете в страната

от в 10:51 на 26.05.2020
Димитър Беловски

В началото на април месец Френската тенис федерация обяви, че ще отпусне общо 35 милиона евро в помощ на тениса на местно ниво. А сега стана ясно как ще бъдат разпределени тези пари.

21 милиона от парите ще бъдат разпределени на френските тенис клубове. 9 милиона са заделени за тенисисти, за тенисисти в инвалидни колички, за тенисисти, които практикуват плажен тенис, за представителите на падел спорта извън топ 100. Част от тези 9 милиона ще отидат и за турнири, които са отменени заради кризата с COVID-19, както и за рефери на международни и национални надпревари и персонал на федерацията.

Оставащите пет милиона ще бъдат раздадени на независими треньори, които не могат да се възползват от помощта на френското правителство.

„Чрез тази система Френската тенис федерация иска да помогне на всички френски тенисисти и свързаните със спорта дисциплини, засегнати от тази безпрецедентна криза. Благодарение на създаването на този фонд, ние се надяваме да им помогнем да преодолеят този предизвикателен период,“ каза президентът на френската тенис федерация Бернард Гуидичели.

Дори и ако „Ролан Гарос“ не се състои програмата за подкрепа няма да бъде засегнат, въпреки че надпреварата от Големия Шлем носи около 70 милиона евро на година.

Планът за подкрепа ще стартира на 3 юни 2020 и ще продължи до 31 август 2021 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френската тенис федерация ще даде 21 милиона евро на клубовете в страната Димитър Беловски
Теми:  
ролан гарос | франция

Коментари





Следвайте ни в Facebook