Григор: Знаех какво да очаквам от Мъри; ще опитам да повторя полуфинала от 2019-а

от в 22:04 на 31.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров изигра първокласен двубой във втория кръг на тазгодишния US Open и без затруднения преодоля съпротивата на трикратния шампион от Шлема Анди Мъри в последователни сетове. За българина това бе едва четвърти успех от общо 12 официални двубоя срещу бившия №1, а след края на срещата нашето момче не скри радостта си и дори даде заявка за участие в по-напредналите фази на турнира.

Чудесно представяне и място в трети кръг! Мачът днес по нищо не приличаше на този срещу Молчан на старта.

- Благодаря. Така е, днес беше съвсем различен мач, различен корт. Много съм доволен от тениса, който показах. Много по-добре да постигнеш победата по този начин, а не в 5 сета. Първата част днес беше от доста голямо значение за развитието на двубоя от там насетне. Имаме дълга история на съперничеството ни с Анди, така че бях наясно какво да очаквам днес. 

В момента работиш с Дани Валверду и Джейми Делгадо, които в миналото са били наставници на Мъри. Това помогна ли по някакъв начин на представянето ти през днешиня ден?

- Вече казах, че между нас с Анди няма тайни. В момента се наслаждавам на играта. Знам, че той имаше сериозна контузия, но въпреки това успя да се завърне на най-високо ниво, което заслужава адмирации.

Днес ти намери място в третия етап за първи път от 2019 година, когато достигна до полуфиналите. Каква е разликата в момента?

- Нека не гледаме твърде напред засега. Ще опитам да извлека всички позитиви и да повторя това, което постигнах през 2019-а, макар че още е твърде рано да мислим за нещо подобно.

Каква е тайната за това играчи, които са прехвърлили 30-годишна възраст, да се представят на толкова високо ниво?

- Всичко се свежда до известна доза късмет, до това да можеш да разчиташ на тялото си, да имаш правилния екип от хора около себе си. Когато разполагаш с всички тези неща, можеш да постигнеш нещо голямо. Опитвам се да интегрирам нови неща в играта си, защото това е един непрекъснат процес и винаги съм отворен за промени и развитие.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Григор: Знаех какво да очаквам от Мъри; ще опитам да повторя полуфинала от 2019-а Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | анди мъри | григор димитров | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook