Кирьос: За пръв път съм сред фаворитите за трофея; ако спечеля Шлем, ще се откажа

от в 15:20 на 14.01.2023
Мирела Николова

 

Ник Кирьос показа напълно различно лице през изминалия сезон, по време на който успя до голяма степен да оправдае очакванията, които му се възлагаха още от тийнейджърските години. В началото на годината 27-годишният австралиец се бе свлякъл до 134-тата позиция в световната ранглиста, но впоследствие подходът му към тениса значително се промени в позитивна посока, което незабавно доведе до успехи за канбереца, а именно достигане до финала на Уимбълдън и изкачване до №22 в света. 

През 2022-ра австралиецът титлата на двойки на Аустрелиън Оупън заедно със своя приятел Танаси Кокинакис, а в момента изглежда устремен да стори това и в надпреварата поединично, ако съдим по едно от последните му интервюта преди началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия:

"Аз съм един от най-добрите играчи в света, така че със сигурност ще стартирам не само Australian Open, но и който и да е друг турнир с голяма доза увереност. Този ​​път е малко по-различна в сравнение с преди, тъй като в момента съм един от фаворитите. Обикновено съм сред тези тенисисти, за които се смята, че е възможно да поднесат някоя изненада, но не и да достигнат твърде напред. Тази година обаче е различно, защото след изминалия сезон, знам, че съм сред фаворитите, което е напълно ново чувство за мен.  Това е първият път, когато наистина участвам в Шлем с мисълта, че съм един от хората, които наистина могат да завоюват трофея. Не знам какво ще почувствам, когато изляза на корта.

По принцип нямам какво да губя и просто правя шоу, но сега трябва да се опитам наистина да намеря баланс. 14-те дни, които са необходими, за да спечелиш едно от тези неща, не са лесни. Очевидно е, че мога да го направя, но има и много други, които също са способни", каза световният №21.

Попитан дали би се оттеглил, ако спечели титла от Големия шлем на сингъл, както бе намекнал преди, австралиецът отговори: "100 процента! Тенисът изисква много тренировки и много работа. Имам желанието просто да мога да ям каквото искам и да пия каквото искам, да се отпусна. Начинът на живот на професионалните тенисисти е много труден.

Отдадеността, която тези момчета показват ден след ден, е впечатляваща. Направих малко от това през миналата година и имах страхотен сезон, по време на който показах, че все още съм един от най-добрите. Ще се опитам и се надявам да го направя и тази година, но ще бъде трудно", завърши роденият в Канбера състезател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кирьос: За пръв път съм сред фаворитите за трофея; ако спечеля Шлем, ще се откажа Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook