Кръвта вода не става: Дъщерята на бивша шампионка от Шлема с първа победа в WTA Тура

от в 16:16 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Безспорно не е никак лесно за нито един човек, чиито родители са постигнали нещо значимо в живота, защото сравненията са неизбежни, а високите очаквания често могат да доведат до сериозно пропадане. Както знаем, то обикновено лесните време създават слаби характери, но не такъв е случаят с Елизабет Мандлик. 21-годишната тенисистка е дъщеря на Хана Мандликова, която е трикратна шампионка от Големия шлем и Елизабет е под прожекторите от ранна детска възраст.

Това обаче по никакъв начин не е спряло младото момиче да преследва своята мечта и изглежда, че скоро отново славната фамилия ще се превърне в една от най-прочутите в съвременния тенис. Световната номер 240 вече има цели седем титли на ниво ITF, с което си заслужи "уайлд кард" за участие на WTA надпреварата в Сан Хосе.

Тя започна участието си в квалификациите, където във втория си мач спечели 11 поредни гейма, за да надиграе изненадващо световната номер 11 Джил Тайхман. Така американката продължи към основната схема, а там последва категоричен успех над нейната сънародничка Алисън Риск с 6:3 6:3. Трикратната WTA шампионка беше пробита цели пет пъти и нямаше никакви шансове да се противопостави на Мандлик, чийто триумф ѝ осигури дебют в топ 200.

Това далеч не са единствените добри новини за Елизабет, защото тя записа дебютната си победа в основна схема на най-високото професионално ниво и сега ще има шанса да се изправи срещу втората поставена в турнира, а именно испанката Паула Бадоса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кръвта вода не става: Дъщерята на бивша шампионка от Шлема с първа победа в WTA Тура Калоян Соколов
Теми:  
wta | елизабет мандлик | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook