Мадрид: Алкарас изнесе нов перфектен мач и оформи мач с най-новия ATP шампион!

от в 18:13 на 28.04.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас продължава кампанията си в Мадрид по блестящ начин. Испанецът бе безапелационен и срещу един от най-опасните тенисисти в ATP Тура, а именно над Тиаго Сейбот Вилд. Световният номер 3 надви бразилеца с 6:3, 6:3 и така си осигури повторение на миналогодишния финал в испанската столица, а именно срещу Ян Ленард Щруф, който спечели своята първа ATP титла преди седмица.

Алкарас наложи убийственото си темпо на игра още в самото начало. Испанецът се чувстваше значително по-добре физически с всяка изминала минута, ала неговият опонент не отстъпваше по нищо на действащия шампион на Мадрид. Това ни осигури равностойна битка през по-голямата част на първия сет, ала след седмия гейм световният номер 63 започна да допуска сериозни грешки. Алкарас "наказа" противника си, поддържайки високото си ниво на игра, и така да спечели следващите три гейма, чрез което да поведе в първия сет с 6:3.

Бившият номер 1 изцяло пое инициативата в началото на втората част. Испанецът бе атакуваше във всеки един удобен момент, но и не изглеждаше готов да отстъпи на противника си. Така спечели първите 5 гейма и по всичко си личеше, че това ще е лесен сет за него. Нестандартният стил на игра на Сейбот Вилд обаче придоби своята ефективност и така да се задържи в играта за няколко минути. Така бразлилецът успя да спечели три гейма поред, ала Алкарас съумя да запази преднината си и така да си осигури сблъсък с един от тенисистите намиращи се в най-добра форма в момента!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мадрид: Алкарас изнесе нов перфектен мач и оформи мач с най-новия ATP шампион! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | мадрид | Обзори | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook