Макенроу за отнетата точка от Джокович: Съдията просто искаше да види името си по вестниците

от в 20:36 на 14.07.2023
Мирела Николова

Любопитна ситуация по време на полуфинала между Новак Джокович и Яник Синер предизвика сериозни полемики, след като съдията на стола Ричард Хай отсъди директна точка в полза на италианския представител поради удължен вик от страна на световния №2 в хода на разиграването, с което бе зачетено, че Ноле е възпрепятствал удара на противника си. Легендарният американец Джон Макенроу бе един от първите, които изразиха силното си възмущение от това решение на рефера, определяйки го за напълно неоснователно.

"Първо, направи ли ви впечатление, че топката на Синер се върна в корта и се приземи съвсем близо до основната линия? Това ни навежда на въпроса колко пък голяма пречка да е представлявал този вик на Джокович за италианеца? Моля ви. А няколко минути по-късно Новак получи и предупреждение за забавяне на играта...

Джокович заслужава адмирации за начина, по който прие ситуацията. Много по-добре, отколкото много други играчи биха реагирали. Щях да изпитам силна ненавист към съдията, ако подобно нещо се бе случило в някой повратен момент. Едно е Синер да повиши нивото си на игра и да обърне развоя на събитията, увеличавайки интригата в срещата, но съвсем друго е реферът да се намеси по този начин.

Очевидно е, че съдията просто искаше да види името си по вестниците. За щастие, Новак се справи и удържа подаването си въпреки обстоятелствата. Щеше да е жалко, ако бе загубил гейма си заради това решение на арбитъра", категоричен е седемкратният шампион от Големия шлем.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу за отнетата точка от Джокович: Съдията просто искаше да види името си по вестниците Мирела Николова
Теми:  
atp | джон макенроу | интервю | любопитно | новак джокови | уимбълдън | яник синер

Коментари
Следвайте ни в Facebook