Мартина Хингис: Шарапова трудно ще си върне предишното топ ниво

от в 18:57 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Бившата лидерка в световната ранглиста на женския тенис Мартина Хингис се съмнява, че Мария Шарапова може да си върне предишната форма и да оглави отново класирането при жените. 

Рускинята бе дълго извън кортовете заради наказание, което и бе наложено за употреба на мелдоний, но след завръщането си не успява да покаже онази игра, която демонстрираше преди това в тура при жените.

И докато шефът на руската тенис Федерация Шамил Тарпишев вярва, че Маша ще си върне най-добрата форма, Хингис е на съвсем различно мнение.

"Мисля, че само самата Мария разбира, дали може да си върне предишното ниво. Според мен тя трудно ще показва онзи тенис, който показваше преди време. Вече е минала 30-те, не е на 17 години, за да играе така, както когато спечели Уимбълдън като тинейнджърка", заяви Хингис.

"Преди четири години Роджър Федерер бе казал, че времето му свършва, но в крайна сметка той подходи много правилно и се върна към големите успехи. При Мария обаче това пътуване ще бъде по-трудно, защото тя залага много на физиката при тениса".

"Дали ще може да си върне предишната фирма? Трудно, но ще видим", каза още Хингис. 

Оцени тази статия:
Мартина Хингис: Шарапова трудно ще си върне предишното топ ниво Калоян Пламенов
Теми:  
мария шарапова | мартина хингис | тенис

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook