Моя: За Федерер и Джокович беше по-лесно, но само Рафа успя да спечели 21-ва

от в 17:49 на 07.02.2022
Мирела Николова

Измина повече от седмица, откакто Рафаел Надал триумфира на Откритото първенство на Австралия и завоюва 21-вия си трофей от Големия шлем, изкачвайки се на върха на класацията за най-голям брой "мейджър" титли, след като изпревари двамата си големи съперници Роджър Федерер и Новак Джокович по този показател.

Маестрото бе първият, който си осигури шанса да спечели 21-ва титла от Шлема на Уимбълдън 2019 и бе изключително близо да го стори, но тогава пропусна две шампионски точки и отстъпи на Джокович в петсетова драма. През миналата година пък Ноле имаше тази възможност на US Open и макар че влезе във финала в ролята на фаворит, бе спрян от Даниил Медведев.

В свое скорошно интервю треньорът на манакореца - Карлос Моя, се върна към споменатите финални сблъсъци и коментира битката на Голямата тройка за рекордите в тениса:

"Все още не мога да повярвам, че Рафа намери начин да се завърне, след като бе в толкова трудна ситуация. Той спечели титлата и счупи един от най-значимите рекорди. През 2019-а на Федерер му беше много по-лесно: на два пъти той бе само на точка от трофея, но въпреки това не можа да спечели Уимбълдън тогава. Джокович също бе в благоприятна позиция на US Open, но изигра най-лошия си мач от много време насам, тъй като не успя да се справи с напрежението.

Рафа обаче съумя да потисне емоциите си в един от най-напрегнатите моменти в кариерата си и така да обърне нещата в своя полза. Очаквам с нетърпение какво ще се случи в бъдеще и вярвам, че това няма да е последната титла от Шлема за Надал. Той ще бъде фаворит на Париж, ако няма здравословни проблеми. Ролан Гарос е голямата ни цел", добави още испанецът.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Моя: За Федерер и Джокович беше по-лесно, но само Рафа успя да спечели 21-ва Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | интервю | карлос моя | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook