Непобедим: Алиасим бе безмилостен и срещу Руне по пътя към трета поредна титла в Базел!

от в 17:42 на 30.10.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим безспорно е един от състезателите, намиращи се в най-добра моментна форма, ако съдим по изявите му напоследък и факта, че няма нито един загубен мач през последните три седмици. Днес той удължи победната си серия и постигна 13-и последователен успех, който го изведе до трета поредна титла в рамките на три седмици. На финала негова жертва стана 19-годишният Холгер Руне, който също е сред играчите, демонстриращи впечатляваща игра през последните седмици, и макар да оказа съпротива, то младият датчанин не успя да спре Алиасим по пътя към поредния му трофей, завоюван след крайното 6:3 7:5. Добрите новини за него обаче не спират дотук, тъй като въпросният триумф му гарантира дебютно участие във Финалния Мастърс на 8-те най-добри за сезона.

Канадецът наложи изключително високо темпо на игра още от самото начало на срещата и благодарение на плоските си и прелитащи ниско над мрежата удари успяваше да изтласка съперника назад, не позволявайки му да вземе инициативата в разиграването. Същевременно той можеше да разчита изцяло на сервиса си, което в комбинация с агресивния му ретур и непрекъснатите уинъри от негова страна му донесе аванс от пробив и 4:1, който впоследствие доразви, за да запише откриващата част на своята сметка. 

Във втория сет Руне значително изостри играта си и все по-често можехме да го видим да диктува размените с мощния си форхенд. В хода на сета той достигна до общо три възможности за пробив, ала точно в тези моменти Оже-Алиасим успяваше да пласира отличен начален удар и шансовете за датчанина отидоха в историята. Равенството остана непокътнато до 5:5, но тогава последваха няколко неточности от ракетата на тийнейджъра, който позволи спад в концентрацията си, довел до късен пробив в полза на опонента му. Сервирайки за крайния успех, световният №9 показа известни колебания, но въпреки това не допусна да се стигне до обрат и няколко минути по-късно можеше да ликува с трета поредна титла.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непобедим: Алиасим бе безмилостен и срещу Руне по пътя към трета поредна титла в Базел! Мирела Николова
Теми:  
atp | базел | Обзори | феликс оже-алиасим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook