Обратно на победния път: Синер забрави загубата от Алкарас и повали друг италианец в Маями!

от в 03:23 на 24.03.2024
Калоян Соколов

Яник Синер трябваше най-после да усети вкуса на поражението през настоящия сезон, след като беше надигран от Карлос Алкарас в 1/2-финалите на надпреварата в Индиън Уелс. Италианецът завоюва титлите на Аустрелиън Оупън и ATP 500 състезанието в Ротердам, а тази нощ се върна обратно на победния път, след като се справи със съпротивата на своя сънародник Андреа Вавасори - 6:3 6:4. Квалификантът впечатли със смела игра и непрестанни излизания към мрежата, само че това далеч не беше достатъчно за успех над миналогодишния финалист в турнира и така Синер се класира за третия кръг в Маями, където го очаква битка с 26-ия поставен Талон Грийспор, от когото досега не е губил дори сет.

Срещата между двамата италианци стартира още през вчерашния ден, но лошото време я прекъсна при резултат от 3:2 за южнотиролеца в откриващия сет. Вавасори пък видимо нямаше нужния ритъм при завръщането си на корта и сбърка елементарно воле, а впоследствие шампионът в Мелбърн пласира неспасяем минаващ удар и осъществи първия и единствен пробив до края на откриващата част.

Квалификантът се противпостави дори още по-сериозно във втория сет, като сервираше на много високо ниво и завършваше уверено акциите си в близост до мрежата, но Синер дочака спад в началания му удар и го вкара в разигравания от основната линия, където световният номер три имаше огромен превес и отново видяхме пробив в средата на частта, чието наличие елиминира интригата в двубоя и скоро станахме свидетели на поредната рутинна победа за Яник Синер от старта на 2024-та.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Синер забрави загубата от Алкарас и повали друг италианец в Маями! Калоян Соколов
Теми:  
atp | маями | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook