Осака стартира срещу Бузкова, Винъс ще срещне Гоф

от в 12:29 на 16.01.2020
Петър Колев


 

Наоми Осака ще срещне Мари Бузкова в първия кръг на първия за годината турнир от Големия Шлем - Australian Open, като по този начин тя ще стартира защитата на титлата си, която спечели преди 12 месеца.



Поставената под номер 3 в схемата попадна в една четвъртина на схемата с осмата поставена Серина Уилямс, която ще открие своята кампания за спечелване на 24-та титла от Големия Шлем срещу Анастасия Потапова. "Детето чудо" Коко Гоф пък ще се изправи срещу опитната Винъс Уилямс в повторение на мача им от Уимбълдън.



В същата четвъртина на схемата е и Каролин Возняцки, която ще изиграе последния турнир в своята кариера. Тя ще срещне Кристи Ан, а мач срещу Серина е възможен в 4-ти кръг.



Ашли Барти, която ще се опита да стане първата австралийcка шампионка на турнира от 1978 г. насам, се намира в същата половина на схемата като поставената под номер 7 Петра Квитова. Финалистката от миналата година ще започне участието си на турнира срещу Катерина Синякова.



Водейки долната половина на схемата, световната номер 2 Каролина Плишкова изтегли изключително тежък жребий, като нейна съперничка в първи кръг ще е французойката Кристина Младенович. В същата четвъртина е и номер 6 в схемата Елина Свитолина, която ще се изправи срещу Кейти Боутър.



Поставената под номер 4 Симона Халеп ще срещне Дженифър Брейди в откриващия си мач, а сблъсък срещу Даниел Колинс е възможен в трети кръг. Номер 6 в схемата Белинда Бенчич е в същата четвъртина и ще срещне Ана Каролина Шмидлова в първи кръг.



Мария Шарапова също е в половината на румънката, като шампионката от 2009 г. ще има за съпернича в първи кръг поставената под номер 19 Дона Векич.


Източник: WTA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Осака стартира срещу Бузкова, Винъс ще срещне Гоф Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook