Първата от многото: Руне сломи Крайнович за дебютната си победа на Аустрелиън Оупън!

от в 09:48 на 17.01.2023
Мирела Николова

Холгер Руне даде сериозна заявка в началото на сезона, прицелвайки се в трофея на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Датчанинът допусна поражение срещу Йошихито Нишиока още в откриващия си двубой в Аделаида, но по всичко личи, че тийнейджърът е направил необходимите промени в играта си, тъй като през днешния ден той бе напълно безмилостен в мача си от първи кръг в Мелбърн срещу Филип Крайнович. Шампионът от миналогодишния Мастърс турнир в Париж бе изключително постоянен в изявите си, за да оформи убедителното 6:2 6:3 6:4, постигайки първата си победа на Откритото първенство на Австралия. По този начин той намери място във втория етап на надпреварата, където му предстои да срещне Максим Креси или Алберт Рамос Виньолас. 

От самото начало на двубоя инициативата бе на страната на световния №10, който значително по-агресивният от двамата и не пропускаше възможност да ускори топката и да си създаде удобна възможност за пласиране на завършващ удар. Той експлоатираше по отличен начин твърде плитките отигравания на своя съперник и в хода на сета реализира три пробива, като, въпреки че допусна връщане на единия от тях, това не повлия на крайния изход от частта, отлетяла в актива на младока след само 30 минути игра.

Вторият сет стартира по аналогичен начин, тъй като сърбинът продължаваше да бъде без отговор срещу показващия стабилност от всяка точка на корта датчанин. Руне се възползваше от колебливия втори сервис на противника си и още в първия възможен момент достигна до пробив аванс, който без каквито и да е затруднения поддържаше до края на частта, а след още един брейк в деветия гейм официално подпечата успеха си в сета, доближавайки се на крачка от крайната победа.

В третата част скандинавецът дори още повече изостри играта си и уинърите се трупаха един след друг в актива му, довеждайки отново до ранен пробив и 3:0. В същото време обаче броят и на непредизвиканите грешки растеше с бързи темпове, заради което Руне пропиля преднината си в средата на сета и позволи изравняване на резултата за 4:4. Това обаче по никакъв начин не повлия на увереността му и още в следващото противниково подаване десетият в света повиши оборотите и благодарение на плоските си и високоскоростни удари отново нанесе пробив, с който узакони крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата от многото: Руне сломи Крайнович за дебютната си победа на Аустрелиън Оупън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | филип крайнович | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook