Реномиран треньор: US Open е същински зоопарк; уплашен съм за бъдещето на спорта

от в 19:41 на 04.09.2022
Калоян Соколов

Световният спорт отдавна не е просто атлетично съревнование и организаторите на събитията се опитват да ги разнообразяват с възможно най-много развлекателни дейности. Наглед в подобен подход няма нищо лошо, само че изглежда от това страдат самите участници в турнирите. Нагледен пример в това отношение са думите на специалиста Бастиен Фазинкани, който в момента е треньор на световната номер 78 - Пана Удварди. Според Физинкани случващото се е пагубно за бъдещето на тениса и разкритикува остро настоящото провеждане на най-големите надпревари:

"Вече няма никакви обособени места, на които да се отделят играчите и треньорите. Някъде, където да починат, да се нахранят и да обсъдят тактиката за предстоящия двубой. Шумът ни преследва навсякъде и за нас е почти непосилна задача да свършим добре работата си. Сякаш това вече не е приоритет. Важно е да има спонсори, агенти и огромно количество зрители, които често нямат представа какво правят на трибуните. Всякакви хора се добират до акредитации чрез познати и изведнъж обикалят свободно сред състезателите.

Тяхната цел обаче е просто да се покажат и след това да качат някоя снимка в социалните медии. Не бива подобни персонажи да имат такива привилегии. Те нарушават нашето спокойствие и често просто се взират продължително в дадени играчи, които се превръщат в някакъв вид атракция. Тазгодишният US Open е същински зоопарк в това отношение. Никой не уважава личното ти пространство и професионални ангажименти. Турнирите от Големия шлем са заприличали досущ на увеселителни паркове. Много мои колеги споделят мнението ми и са уплашени за бъдещето на спорта. Вероятно скоро ще трябва да плащаме, ако искаме да вечеряме в един ресторант с тенисистите, докато потребителите на Amazon Prime ще имат възможността да са на една маса с Рафаел Надал" - завърши треньорът.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реномиран треньор: US Open е същински зоопарк; уплашен съм за бъдещето на спорта Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | wta | бастиен физинкани | интервюта | любопитно | световен тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook