Сабаленка срази Мертенс, за да се класира за първия си 1/4-финал на US Open

от в 05:12 на 06.09.2021
Тея Кръстева

Световната номер 2 при дамите Арина Сабаленка се класира за пръв път в своята кариера за 1/4-финалите на Откритото първенство на САЩ, надигравайки в последователни сетове белгийката Елизе Мертенс с 6:4 6:1. В спор за място на полуфиналите беларускинята ще се изправи срещу победителката от сблъсъка Гърбине Мугуруса - Барбора Крейчикова.

Срещата стартира прекрасно за Сабаленка, която бързо навлезе в ритъм и скоро бе повела с комфортното 2:0. Беларускинята като че ли загуби концентрация и съвсем скоро загуби подането си - 2:2. Двубоят продължи да се развива монотонно, тъй като и двете тенисистки не демонстрираха колебания зад сервис линията, само че в най-неподходящия момент ръката на поставената под номер 15 в основната схема Мертенс трепна и тя предаде първата част - 4:6.

Във втория сет драма нямаше, тъй като Алина Сабаленка бе повече от безпогрешна и отпусна един-единствен гейм на своята съперничка. По този начин след само час и 11 минути игра световната номер 2 можеше да се поздрави с първия си четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сабаленка срази Мертенс, за да се класира за първия си 1/4-финал на US Open Тея Кръстева
Теми:  
Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook