Серията е далеч от края си: Рубльов изнесе пореден тенис рецитал и е финалист в Баня Лука!

от в 16:19 на 22.04.2023
Мирела Николова

В неделя Андрей Рубльов спечели най-голямата титла в кариерата си, триумфирайки на Мастърс надпреварата в Монте Карло, а сега изглежда устремен към втори пореден трофей на турнира в Баня Лука. Без да е загубил нито сет по пътя си, днес руснакът намери място във финалния сблъсък на състезанието след поредната си убедителна победа, постигната над световния №73 Алекс Молчан с 6:2 6:4. В битката за трофея миналогодишният шампион ще се изправи срещу победителя от изцяло сръбския двубой между Миомир Кецманович и Душан Лайович, който през вчерашния ден елиминира топ поставения Новак Джокович. 

Още от началните минути на срещата световният №6 налагаше агресивния си стил, а темпото на игра се оказваше непосилно за по-младия му опонент. Рубльов безпроблемно се сдобиваше с преимущество в разиграванията благодарение на мълниеносния си форхенд, уинърите от който изобилстваха. Така фаворитът реализира два пробива и скоропостижно поведе с аванс от 5:1, откъдето връщане назад за словака нямаше. 

Втората част също стартира под диктовката на руския тенисист, който продължи да бъде безпогрешен във всеки един аспект, а това бързо доведе до преднина от 3:1 в негова полза. В средата на сета сервисът на световния №6 се пропука и се стигна до серия от общо 4 поредни разменени пробива, но в крайна сметка, заставайки на линията за начален удар в опит да си подпечата крайния успех, Рубльов не трепна и след точно 90 минути игра се класира за финала в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията е далеч от края си: Рубльов изнесе пореден тенис рецитал и е финалист в Баня Лука! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | баня лука | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook