Серията на Сие продължава! Този път нейна жертва стана Андрееску

от в 03:07 на 10.02.2021
Калоян Соколов

Су-Уей Шие разочарова сериозно българските фенове, след като отстрани Цветана Пиронкова на старта на Откритото първенство на Австралия, но азиатката показа, че това далеч не е било просто щастливо стечение на обстоятелствата и записа нова престижна победа, елиминирайки световната номер девет Бианка Андрееску с 6:3 6:2. По този начин представителката на Китайско Тайепе си осигури класиране за трети кръг, където я очаква среща с една измежду ветеранките Винъс Уилямс и Сара Ерани.

Шие започна с резките смени на темпото още от самото начало, а за нейната съперничка представляваше сериозна трудност да се настрои към нейната игра и грешките в тези минути валяха, което доведе до преднина от 5:1 гейма в полза на непоставената тенисистка. Постепенно Андрееску навлезе в ритъм и започна все по-често да наказва високо повдигнатите топки на своята опонентка, което й помогна да върне един от пробивите, ала тя нямаше сили за нещо повече и предаде откриващата част.

Водачката в ранглистата по двойки продължи да играе изключително интелигентно, миксирайки постоянно играта с пуснати топки и сечени удари, които изкарваха извън равновесие канадката и скоро Шие имаше аванас от 3:0 във втория сет. Бившата шампионка от Шлема отреагира със спечелването на седем от следващите осем точки, само че последваха четири поредни гейма в актива на аутсайдерката и тя се поздрави с малко очакван, но напълно заслужен успех!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията на Сие продължава! Този път нейна жертва стана Андрееску Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | су-вей хсие

Коментари





Следвайте ни в Facebook