На гейм от отпадането: Героят Рубльов отново отказа да се предаде и триумфира след лудо зрелище в Рим!

от в 01:07 на 12.05.2024
Калоян Соколов

Вчера Миомир Кецманович даде тон на големите изненади в италианската столица, но категорично победата му над Каспър Рууд нямаше да бъде сравнима с евентуален триумф на Маркос Гирон над Андрей Рубльов. Американецът се намираше в серия от 4 последователни поражения преди турнира в Рим, като беше загубил общо 8 от 10-те си последни срещи, а на клей просто не се виждаше как Гирон би имал шанс да спре световният номер 6.

Шампионът в Мадрид обаче прекара последните няколко дни в болница, след като през миналата седмица се бореше с вирус и дори призна как не е можел да си обуе обувките и е бил принуден да яде бебешка храна. Гирон пък се възползва от физическите проблеми на своя съперник и изглеждаше готов да го изхвърли от турнира, след като си осигури възможност да сервира за спечелването на мача в решителния сет, само че Рубльов показа, че просто в момента няма какво да го накара да се предаде и сътвори страхотен обрат, за да запише седма поредна победа и така да си осигури среща в третия кръг с френския квалификант Александър Мюлер - 5:7 6:4 7:5 за 2 часа и 25 минути игрово време.

Началото беше равностойно, но видимо руснакът печелеше по-лесно своите подавания, докато Гирон трябваше да работи далеч повече за спечелването на всяка една точка, имйки предвид липсата си на достатъчно огнева мощ от дъното на корта. Рубльов обаче не се възползваше от своите шансове и играта му беше на приливи и отливи, а световният номер 49 действаше на едно константно добро ниво и съумя да пробие за аванс от 5:4 в своя полза. Отговорът на фаворита беше светкавичен и той веднага изравни за 5:5, но впоследствие отново влезе в серия от лоши отигравания и американецът затвори първия сет в своя полза, печелейки следващите два гейма.

Световният номер 6 съумя временно да успокои бушуващите вътре в себе си емоции и набързо се откъсна с 3:0 напред във втората част. Гирон нямаше намерение да се отказва и се задържа близо до именития си съперник в резултата, а шампионът от Мадрид се пропука в най-неподходящия момент и американецът намали пасива си на 4:5. За съжаление на аутсайдера, то 4-ият поставен направи изключително силен следващ гейм, в който пласира серия от уинъри и заслужено вкара сблъсъка в решителен трети сет.

Там наглед всичко изглеждаше приключило, след като Рубльов проби още на старта, само че нервите му за пореден път бяха разклатени и Гирон изравни при 2:2. Непоставеният тенисист се справяше страхотно със свръхзвуковите удари на своя опонент и неговата сърцата игра му позволи да пробие при 5:4 и така да си осигури шанс да сервира за крайната победа.

Тогава играта на американеца напълно се срина, а това веднага беше усетено от представителя на топ 10, който влезе в серия от 3 последователно спечелени гейма и така преодоля този толкова тежък откриващ тест във "Вечния град, за да запише общо успех номер 70 в сериите "Мастърс".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На гейм от отпадането: Героят Рубльов отново отказа да се предаде и триумфира след лудо зрелище в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | маркос гирон | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook