Сестрите Уилямс получили право да използват забранени стимуланти

от в 21:33 на 13.09.2016
Теодор Кафеджиев

Сериозен скандал се разрази около сестрите Винъс и Серина Уилямс. Руски хакери твърдят, че са открили документи, които доказват как на двете е позволено да използват "забранени субстанции".

Хакерите от "Fancy Bear" разполагат с доказателства, че на американките е било разрешено да взимат субстанции, които са в списъка със забранени от Международната анти-допингова асоциация (WADA). От самата организация признаха за изтичането на данни.

Според Международната тенис федерация (ITF) това разрешение е дадено с "терапевтична цел" и е наложено "заради здравословното състояние на двете". Подобно нещо било възможно при случаи като техните.

От ITF излязоха със специално съобщение, в което обясняват, че двете са имали зелена светлина за подобна употреба (TUE - Therapeutic Use Exemption).

Хакерите определят действията си като "реванш" за наказаните руски спортисти преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Оказва се, че Серина Уилямс е можела да използва оксикодон, хидроморфон, преднизон, преднизолон и метилпреднизолон. В същото време сестра й Винъс е взимала преднизон, преднизолон, триамцинолон и формотерол, които са в "черния списък". Това се е случило през 2014-а.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сестрите Уилямс получили право да използват забранени стимуланти Теодор Кафеджиев
Теми:  
винъс уилямс | допинг | серина уилямс | скандали

Коментари





Следвайте ни в Facebook