Шампионът не смята да губи време: Надал ще играе в Индиън Уелс!

от в 18:32 на 08.02.2022
Мартин Петков

Рафаел Надал е потвърдил участието си на първия турнир от сериите "Мастърс" за новия сезон - този в Индиън Уелс. Новината бе обявена от организаторите в социалните мрежи на надпреварата. Турнирът в Калифорния заема място в календара на ATP от 10-ти до 20-ти март.

Скоро след триумфа на Аустрелиън Оупън, испанецът оповести графика си за американското турне, споделяйки, че в плановете му влизат турнирите в Индиън Уелс и Акапулко, но най-вече всичко зависи от физическото му състояние. С вече потвърдената информация за участието му в ,,Златния щат", то надпреварата в Мексико се превръща във все по-голяма въпросителна пред Матадора.

,,Феновете тук са страхотни и добре образовани на тема тенис, което ме кара да се чувствам специален, когато играя в Индиън Уелс. Участието ми в тазгодишното издание на турнира ще бъде още по-специално, след като пропуснах надпреварата през октомври. Ще се видим скоро в рая на тениса(и голфа) - Индиън Уелс" - коментира Рафа в своето изявление.

Рекордьорът по титли от Големия Шлем е трикратен шампион на турнира в Индиън Уелс, ала последната му титла датира от преди близо десетилетие. През 2013г. Надал се изправи във финалния двубой срещу Хуан Мартин Дел Потро, печелейки трофея след 4:6 6:3 6:4. Матадора определено не пази добри спомени от последното си участие в Калифорния, след като травма му попречи да излезе на корта за полуфиналната си среща срещу Роджър Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът не смята да губи време: Надал ще играе в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | рафаел надал | трофей

Коментари





Следвайте ни в Facebook