Шампионът Джокович: Март е най-успешният ми месец

от в 02:12 на 04.04.2016
Tennis.bg

Новак Джокович продължава да пише история. Сърбинът излезе еднолично начело в класацията по спечелени турнири от сериите "Мастърс 1000", след като триумфира за шести път в Маями.

Във финала той победи Кей Нишикори с 6:3, 6:3 и се изравни по отличия с Андре Агаси във Флорида. На всичкото отгоре прави дубъл Индиън Уелс-Маями за четвърти път в кариерата си.

"Винаги, когато се завръщам в Маями си припомням 2007-а, когато започна всичко за мен. Тогава бе първият ми "Мастърс" и пред мен се отвориха много врати, добих допълнително увереност. Сега вече съм спечелил турнира шест пъти.

"Това бе най-силното ми представяне през седмицата. И то срещу качествен опонент. Горд съм, че съм в позиция да запиша нови рекорди, но гледам да не мисля твърде много затова. Надявам се да мога да осъществя много рекорди още," заяви Новак на официалната пресконференция.

Той не пропусна да отчете, че всъщност турнирите в Индиън Уелс и Маями вероятно са най-успешните за него цялостно погледнато, и съответно това трябва да важи и за целия месец март.

"Тъкмо това си говорих с екипа ми, че цялостно погледнато през годините, най-успешният месец за мен е именно март с тези два турнира. Вероятно това е така, защото те са разположени в четири седмици и можеш да планираш всичко. Играе се в два от три сета, имаш нужното време за почивка и т.н."

Световният №1 анализира и финала с Нишикори. "Той започна много силно с пробив. Беше много агресивен. Важно бе, че съумях да го върна веднага, защото при 2:0 нещата щяха да са малко по-различни. Успях да остана до основната линия и да диктувам играта. Както казах това бе най-силното ми представяне в турнира. Цялостно мога да кажа, че финалите в Индиън Уелс и Маями бяха най-добрите ми срещи в изминалите седмици. Много съм доволен."


Виж още:

Джокович взе шеста титла в Маями и подобри куп рекорди


Новак смята, че е започнал сезона "по-добре от 2015-а". Той съвсем закономерно поставя като главен приоритет Откритото първенство на Франция, но също така разкрива че смята да участва и в Мадрид, където не игра в предишни сезони.

"Тази година стартирах дори по-добре от 2015-а. Не се чувствам изтощен. Разбира се основната цел си остава "Ролан Гарос", но сега е особено важно да се настроя за играта на клей. Живея в Монте Карло, така че със сигурност ще играя там. Предвидил съм още Мадрид и Рим преди Париж."

Той бе попитан и за очакванията си преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро тази година.

"Това е една от мечтите ми и разбира се ми служи за вдъхновение през цялата ми кариера - да спечеля златен медал от Олимпиада. Няма съмнение, че ще направя всичко нужно да се подготвя по оптимален начин за Рио. Ще опитам да съм на топ ниво и то на любимата ми настилка. Духът на Олимпийските игри е изумителен - събираш се на едно място с най-добрите атлети в света. Това е уникално изживяване."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Джокович: Март е най-успешният ми месец Tennis.bg
Теми:  
индиън уелс | маями | новак джокович | олимпийски игри | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook